Gjesteblogg: Karnevaldebut!

Av: Ida

Lage karnevalskostyme i en fei? Denne lille marihønen er verken komplisert å få til eller utstyrskrevende, ei heller imponerende utført, men ideen er strålende og vi synes selv at resultatet ble fint!

DSC00738

Lite søm og lite arbeid for mye moro! Ideen er adoptert fra en god kollega, og utgangspunktet er en ensfarget body og strømpebukser. Dette kan selvsagt utvikles videre og tilpasses i det uendelige! Til akkurat denne ble det handlet inn en rød body, svarte strømpebukser, hårbøyle og piperensere. I tillegg ble litt svart stoff, silkebånd, to små kuler og litt lim benyttet.

Drakten er laget som følger: Fest silketråden med synåler langs hele forsiden av bodyen fra midt under kragen til skrittet, og gjør tilsvarende på ryggen slik at strekene møtes mellom bena. Sy fast. Klipp ut ønsket antall prikker av passende stoff i ønsket størrelse. Jeg laget en pappmal fra et kjøkkenglass for å få prikkene like. Prikkene er videre applikert på med sikk-sakk-søm etter sømråd fra Vrangt. Hun ville også ha tråklet. Det hadde jeg ikke tålmodighet til… Denne er gjort på lykke og fromme og øyemål, men hun har helt sikkert rett i at det ville blitt penere!

Følehornene er to piperensere der enden er surret rundt en hårbøyle. En liten ullkule er limt fast ytterst på hver tupp.

TADA! Marihøne klar for karneval! Streken ble skjev, prikkene asymmetriske og følehornene på halv tolv, men desto mer sjarmerende forhåpentligvis? Med svarte ringer rundt øynene og svarte converse hadde marihønen et fint første karneval!

Et Voila! Marihøna selv fornøyd (kanskje minus følehornene)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s