matrosdress

Denne vinterens fineste strikkeprosjekt er endelig ferdig: Matrosdress etter oppskrift fra Picklesboka voksne ingen adgang. Dette skal brukes på 17. Mai og i hver eneste festlig anledning denne våren og sommeren.

DSC_0461

Dressen består av genser og bukse og er strikket i garnet Pickles Tweed, størrelse 2 år. Det passer fint allerede til Nicolas som er 16 måneder, men fortsatt slik at han kan vokse litt i det. Forhåpentligvis kan han bruke det ut året. Garnet kjennes litt stift ut på nøstet, men blir mykt og fint etter skylling. Jeg skyller ved å la plagget ligge i ca 30graders vann med litt milo, uten mye bevegelse. Det påstås også at plaggene kan sentrifugeres i vaskemaskinen på vanlig sentrifugeringsprogram, det har jeg ikke turt å teste enda.

Mønsteret til buksen har et kjempefint bukselegg både foran og bak som strikkes med vrangmasker, det gjør den ekstra fin og litt mer dressy enn en vanlig ullbukse. Jeg digger den blå fargen på garnet som ser litt ut som en jeansfarge. Det er mange små nyanser av grønt, rødt og hvitt i det blå som gir den fine jeansfargen.

DSC_0445Genseren er strikket med raglanfelling. Matroskragen knotet jeg endel med for å få riktig men ble veldig dekorativ når den etter et par ruder opprekking endelig ble riktig. Både buksen og genseren er felt av med i-cordfelling noe som gir en rund og fin kant. Gir en super finish. Dette er en super oppskrift – anbefales til alle!

Reklamer

One thought on “matrosdress

  1. Tilbaketråkk: 17. mai – de fineste strikkeoppskriftene til fest | vrangt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s