babytepper

Lille Elliot kom endelig til oss 4 august. Nå nyter vi de første dagene hjemme – jeg og gutta.     

Idag har jeg funnet fram babyteppene vi brukte da Nicolas ble født. Litt av en samling vi fikk tilslutt. En god blanding av hjemmestrikk og bortestrikk.
Det vi brukte aller mest var dette enkle helseteppe i ull som Nicolas sin oldemor, min bestemor Gerd, strikket i en alder av 96 år. Imponerende bare det. Hun brukte oppskriften til nøstebarn: mor Signes babyteppe. Dette teppet varmer godt og er elastisk slik at en kan pakke babyen godt inn. Kan også brukes til svøping.  

 Disse to teppene strikket jeg selv, begge etter Pickles oppskrifter: Flettefint vognteppe og sikk-sakk-teppe.

Du kan lese mer om disse i mine tidligere bloggposter her og her. Fletteteppet har vært fast innventar i vogna helt fram til nå, alene på sommeren og over vognposen på vinteren. Sikk-sakk-teppet har fungert som sengeteppe, først i leander-vogga og deretter i sprinkelsenga. Lillebror får arve sikk-sakk-teppe slik at Nicolas kan få et med mindre babyfarger. Jeg elsker dog sikk-sakk mønsteret så jeg tror neste teppe-prosjekt blir ett i sort og hvitt slik som du ser det i guttestrikkeboka fra Charlott Pettersen.

Vi fikk også et søtt babyteppe av oldemor på farsiden, Mads sin farmor Guro. Dette brukte vi mye som liggeunderlag på diverse steder rundt i huset, kjøkkenbenken, frokostbordet og i sofaen. Hjemmestrikk fra slekta er det fineste jeg vet. Tenk så heldige vi er som fikk to oldemor-tepper. De skal først brukes på lillebror her og så bevares godt til gutta blir store og kanskje får sine egne barn.

 Vi har mer enn nok av babytepper som dere ser, men om det ikke hadde vært slik, og vi hadde trengt ett til så må jeg nevne Bellateppe av Lene Holme Samsøe. Dette er det vakreste mønsteret jeg vet om. Du finner det i heftet Babystrik på pinde 3 som selges i de fleste strikkebutikker. Her finner du en blogpost av flinke Kristin om Bellateppe.
 

 

Reklamer

3 tanker på “babytepper

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s